Saxofonisten Linn Persson, född i Simrishamn, har vunnit förstapris i flera nordiska tävlingar, bland annat Berlingske Tidendes Musikkonkurrence, Polstjärnepriset och Öresunds-Solist. Linn erhöll även förstapris i RCM:s saxofontävling the Jane Melber Prize och var semifinalist i Ljunggrenska tävlingen för unga musiker 2014.

 

Linn har framträtt som solist med ett flertal orkestrar och ensembler, exempelvis Göteborg Wind Orchestra, Storströms Kammarensemble och KMH Stråkorkester. Hon har även spelat med Kungliga hovkapellet, Arméns Musikkår, Blåsarsymfonikerna och Nordiska Saxofonkvartetten. Som kammarmusiker har Linn tillsammans med saxofonkvartetten The Scandinavian Quartet gjort turnéer i både Sverige och USA. Linn har även gjort återkommande gästspel vid festivalen Ung Nordisk Musik i Oslo och Malmö. Sedan 2014 spelar Linn barytonsaxofon i Stockholms Saxofonkvartett med vilka hon framträtt i bland annat Iran, Ryssland, Island och Turkiet.

Linn har en kandidatexamen samt solistdiplom från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och en masterexamen från Royal College of Music i London, England. De senaste åren har Linn turnerat tillsammans med pianisten Christopher Hästbacka i Sverige, Finland, Litauen och Estland under namnet Duo Hästbacka Persson. Duon utvaldes som en av fem ensembler att medverka i Kammarmusikförbundets Ung och Lovande år 2015.

 

Linn är medlem i nätverket Unga tankar om Musik som bildades hösten 2016.